Praganda - Rýchlosoľ, mäsiarska soliacá nakladacia zmes 250 g
Praganda - Rýchlosoľ, mäsiarska soliacá nakladacia zmes 250 g
Praganda je špeciálna soliaca zmes na údenárske výrobky. Táto soľ zaručuje krásnu farbu mäsa, ochranu mäsa pred mikroorganizmami a rýchle preležaniu.Soliaca dusitanová zmes Praganda® (tzv. rýchlosoľ) sa používa na nakladanie a predbežnej úprave mäsa, určeného pre ďalšie spracovanie do mäsových výrobkov, konzerv a polokonzervy.
- Zaisťuje stabilitu vyfarbenie a chuťové vlastnosti mäsových výrobkov.
- Praganda® nesmie byť používaná k priamemu solenie potravín a hotových pokrmov.
- Je určená výhradne pre použitie v mäsovom priemysle.
Údené mäso - kúsky mäsa sa nasolia prípravkom PRAGANDA (20 - 30 g/1 kg mäsa). Nasolené mäso sa nechá v chlade asi 2 dni. Potom sa zaleje nálevom (100 g PRAGANDY na 1 liter vody) a nechá sa v chlade až 10 dní, pričom sa odporúča mäso po 2 - 3 dňoch znovu zaliať. Údené mäso sa údi bežným spôsobom.
Domáce klobásy - na 1 kg nakrájaného mäsa pridajte asi 25 g PRAGANDY, premiešajte a nechajte v chladničke 1 - 2 dni. Po vysušení mäsa pridajte ostatné prísady (korenie, cesnak atď.), premiešajte, naplňte do čriev a nechajte schnúť.
Kamenná soľ 98 %, cukor, dusitan sodný, dextróza, škrobový sirupobsah dusitanu sodného: max. 0,3 %
Skladujte pri teplote do 30 °C a relatívnej vlhkosti max. 70 %. Chráňte pred deťmi. Nebezpečenstvo pri požití.